Huawei predstavuje vylepšené smart hodinky Watch GT 2e

28.03.2020 10:31

Spoločnosť Huawei spolu s novou sériou smartfónov P40, predstavila aj niekoľko ďalších nových produktov. Medzi nimi aj nový prírastok do série smart hodiniek Huawei Watch GT 2e. Hodinky obsahujú až 100 režimov monitorovania tréningu, od tradičných športov až po moderné formy cvičenia.

Jednoduchosť v modernom dizajne

Kým dizajn predchádzajúcej generácie Watch GT 2, predstavenej na jeseň minulého roka, vychádzal z klasických hodiniek, Watch GT 2e dostali modernejší vzhľad, podriadený ich športovej náture. Telo z nehrdzavejúcej ocele dopĺňa skrytý plochý ciferník, ktorý ladí so zakrivenou siluetou hodiniek. Hodinky prichádzajú na trh v štyroch nových farbách: Graphite Black, Lava Red, Mint Green a Icy White.

Ako materiál remienka je použitý dvojfarebný priedušný termoplastický polyuretán, ktorý dotvára funkčný dizajn. Displej AMOLED s veľkosťou 1,39 palca je dotykový, mimoriadne presný a ostrý, takže detaily budú čitateľné aj na priamom slnku.

 

Najnovšie inteligentné hodinky Huawei prinášajú aj nové ciferníky s rozšírenými možnosťami prispôsobenia. Novinkou je napríklad ciferník s duálnym zobrazením časového pásma, ktorý pomáha používateľom zostať v kontakte s priateľmi, rodinou a kolegami z celého sveta. Multifunkčný ciferník umožňuje užívateľovi prispôsobiť si ľubovoľné nastavenia, ako je napríklad výber dôležitých pripomienok, ktoré má dostať počas dňa. Môžete dokonca vybrať fotografiu, ktorá sa zobrazí na pozadí ciferníku.

 

Stvorené pre športovcov

Či už preferujete bežné športy, alebo radi experimentujete, môžete teraz monitorovať množstvo rôznych typov tréningov.

 

Watch GT 2e podporujú 15 športových režimov vrátane ôsmich outdoorových aktivít (beh, chôdza, horolezectvo, turistika, beh na lyžiach, jazda na bicykli, plávanie na otvorenom mori, triatlon) a sedem indoor aktivít (chôdza, beh, jazda na bicykli, plávanie, voľný tréning, eliptický stroj, veslovací trenažér). V týchto režimoch tréningu dokážu hodinky monitorovať vašu aktivitu s podrobným sledovaním až 190 typov údajov. Hodinky tiež vedia už samy rozpoznať, aký druh športu práve robíte. Táto funkcia sa zatiaľ týka 6 športových režimov.


Podporujú tiež 85 ďalších športov, rozdelených do 6 kategórií: extrémne športy, voľnočasové športy, fitness, vodná turistika, loptové hry a zimné športy. Zoznam aktivít je mimoriadne široký a siaha od pouličného tanca cez parkour, horolezectvo, jogu či balet až po box.

V týchto režimoch smart hodinky zaznamenávajú len kľúčové údaje, ako sú trvanie tréningu, spálené kalórie, srdcový tep, progres cvičenia, doba potrebná na oddych a ďalšie. Hodinky tiež dokážu plánovať tréningy a vygenerovať infografiky s údajmi pre zdieľanie na sociálnych médiách jediným kliknutím.

Huawei Watch GT 2e majú aj pamäťové úložisko, ktoré dokáže uložiť okolo 500 skladieb. Po prepojení s bezdrôtovými slúchadlami si tak môžete počas cvičenia vychutnať obľúbenú hudbu.

 

Ešte lepší manažér osobného zdravia

Hodinky obsahujú výkonný snímač srdcovej frekvencie a tri technológie dôležité pre monitorovanie zdravia: sledovanie srdcového tepu Truseen ™ 3.5, analýza stresu TruRelax ™ a technológiu pre monitorovanie spánku Trusleep ™ 2.0. Tie spoločne umožňujú Huawei monitorovať srdcový rytmus, úroveň stresu a kvalitu spánku v reálnom čase, a tým pomáhajú používateľovi porozumieť svojmu zdravotnému stavu. Ak je srdcová frekvencia používateľa príliš vysoká alebo príliš nízka, hodinky zobrazia upozornenie.

 

Hodinky poháňa čip Huawei Kirin A1, ktorý zaručuje bezkonkurenčnú, až dvojtýždňovú výdrž batérie. Úplnou novinkou je monitorovanie hladiny saturácie kyslíkom v krvi (SpO2). Počas jednej minúty môžete kedykoľvek otestovať hladinu SpO2 a zhodnotiť svoj stav.

Huawei tiež predstavil nové varianty pre Huawei Watch GT 2 v menšej, 42 mm verzii. Farby Frosty White a Chestnut Red navyše prinášajú špeciálnu funkciu, určenú pre ženy - hodinky vedia posielať upomienky na menštruáciu a plodnosť zadaním informácií, ako sú obdobie menštruácie a dĺžka cyklu. Predikcie cyklu sa dajú zobraziť aj v prepojenej aplikácii Huawei Health.

 

Cena a dostupnosť

Odporúčaná cena smart hodiniek Watch GT 2e je 199 eur. Dostupnosť na Slovensku zatiaľ nie je vylúčená, spoločnosť Huawei rokuje s maloobchodnými partnermi o ich zaradení do predaja.

 

 

 

 

Fotogaléria: Huawei predstavuje vylepšené smart hodinky Watch GT 2e

Záznamy: 9 - 12 zo 13
<< 1 | 2 | 3 | 4 >>