Starbucks vstupuje na slovenský trh

29.04.2016 14:04
 
Prvá kaviareň bude otvorená už 31. mája v Bratislave
 
Celosvetovo obľúbená sieť kaviarní Starbucks otvorí svoju prvú prevádzku v Bratislave. Prvých návštevníkov uvíta kaviareň už koncom mája v nákupnom centre Aupark. Prevádzkovateľom kaviarne Starbucks na Slovensku je spoločnosť Am Rest Holdings SE, najväčší prevádzkovateľ reštauračných sietí v Strednej Európe.
 
Prezident spoločnosti AmRest Adam Mularuk sa k tomu vyjadril: „Sme veľmi radi, že slovenským zákazníkom už čoskoro sprostredkujeme jedinečnú atmosféru Starbucks. Vidíme v tomto trhu veľký potenciál a sme hrdí na to, že sa skrz našu vášeň pre 100% arabicu a prvotriedny zákaznícky servis našich baristov staneme súčasťou bohatej kaviarenskej kultúry Slovenska.“ 

AmRest plánuje otvoriť svoju prvú kaviareň 31. mája v nákupnom centre Aupark v Bratislave, meste s dlhou kaviarenskou históriou. Vstup na slovenský trh je logickým krokom pre AmRest, ktorý je jediným prevádzkovateľom kaviarní Starbucks v regióne strednej Európy. Značka Starbucks je súčasťou portfólia spoločnosti AmRest od roku 2008, kedy bola otvorená prvá kaviareň v Prahe. V súčasnosti spoločnosť prevádzkuje viac ako 100 kaviarní Starbucks v 5 krajinách: Českej republike, Poľsku, Maďarsku, Rumunsku a Bulharsku; aktuálne ohlásila akvizíciu aj v Nemecku.
##
 
O Starbucks
História Starbucks Coffee Company sa začala písať roku 1971 v Seattli. V súčasnosti je spoločnosť – s 23 000 kaviarňami na celom svete – lídrom v oblasti získavania, predaja a praženia kávy. Svojim zákazníkom ponúka s každou šálkou jedinečnú atmosféru a zážitok, ktoré vychádzajú z našich hodnôt a záväzkov. Ak chcete zažiť atmosféru Starbucks, navštívte naše kaviarne, webové stránky www.starbucks.com a www.starbuckscoffee.cz a na sociálnej sieti Facebook. Ďalšie informácie nájdete tiež na www.starbucks.com/newsroom.