Obrátená strana reality

29.11.2017 11:58

Zmeňte svoj pohľad na svet a nakuknite na realitu všade okolo vás z úplne inej perspektívy. Až potom zistíte, čo všetko je možné!

Vnímanie  reality a perspektívy je široký pojem, ktorý nás núti miestami sa zamyslieť, čo všetko môžeme prijať ako pravdu, a naopak, čo treba brať s rezervou. Túto ideu sa pokúsil rozlúsknuť  známy fotograf Max Leitner, ktorý sa rozhodol nafotiť sériu jedinečných záberov v projekte Klamlivé línie

Zachytáva na nich bežné objekty historickej Varšavy, avšak skutočne netradičným spôsobom. Ruku k dielu pridáva aj známy freerunner Beni Gramsom, ktorého Max štylizoval do polohy živého objektu, s takpovediac neobmedzenými možnosťami. Nápomocnými mu boli aj širokouhlé objektívy fotoaparátu Nikon D850, ktorých cieľom bolo spochybniť perspektívu a vytvárať tak optické klamy, pričom základne línie objektu ostali vždy zachované. Vďaka tomu mohli vzniknúť mimoriadne pôsobivé snímky budov, mostov, ako aj nedávno zrenovovaného metra. Napokon, posúďte sami!

Správne vyváženie bielej  sa niekedy dokáže postarať o fascinujúci zážitok.

 

Človek vždy túžil po tom, aby mohol lietať. Zároveň je všetko možné, pokiaľ ste tomu ochotní aj uveriť. Niekedy stačí uveriť svojmu fotografovi!

 

Svetlo je častokrát tá vec, ktorá nám prináša do mnohých súvislostí nový pohľad. A ak viete navyše so svetlom dobre pracovať, viete robiť aj skutočné zázraky!

 

 

 

 

 

 

Ak by ste chceli nahliadnuť za oponu, ako vznikali tieto zaujímavé fotky, pozrite si toto video: https://youtu.be/tp2nywiTzCs

 

 

 

 

 

 

Fotogaléria: Obrátená strana reality

Záznamy: 1 - 4 zo 7
1 | 2 >>